Example logo

Fönster & Dörrar

Vår vision

Fönsterpartner har valt att samarbeta med några av Sveriges ledande dörr och fönstertillverkare. Nedan länkar vi till några av de fönsterleverantörer vi samarbetar med. Vår vision är att leverera den mest anpassade produkten till just ditt hem med ett klanderfritt montage.

Våra fönster och ytterdörrsleverantörer

Svenska fönster tillverkas i sin grund utav trä, man kan också välja till en utvändig aluminiumbeklädnad som gör fönstret i stort sett underhållsfritt.  Svenska fönster tillverkas i en rad olika utformningar så som vrid, inåtgående, utåtgående och fasta fönster, utåt eller inåtgående fönsterdörrar. Svenska fönster tillverkas i Edsbyn i Hälsingland.

Snidex tillverkar fönster och fönsterdörrar av furu och även med utvändig beklädnad av aluminium. framförallt inåtgående fönster och fönsterdörrar men även utåtgående fönsterdörrar. Snidex har ett fönster som är särskilt anpassat för att tåla montage i vårutrymmen med beklädnad av aluminium även invändigt. Fönster från Snidex kan fås med olika karmdjup, profileringar, tillbehör, färger och former. Snidex tillverkar sina fönster i Burträsk – Skellefteå.

Leiab fönster erbjuder fönster och fönsterdörrar utav hög kvalitet och i ett flertal olika utföranden vad gäller design, former, färger och tillbehör. Fönstren är tillverkade av furu och alltid med aluminiumbeklädnad utvändigt. Leiab fönster tillverkar framförallt inåtgående fönster och fönsterdörrar men fönsterdörrarna går också att få utåtgående. Leiab fönster tillverkas i Vimmerby – Småland.

Wimmerby fönstersnickerier tillverkar fönster av furu i traditionell stil även kallat kulturfönster och allmogefönster. Wimmerby kan erbjuda alla tänkbara tidstypiska tillbehör och en stor mängd olika profiler för att anpassas efter olika tidsepoker. Vimmerbys fönster levereras med en 100-årig underhållsplan vilket säger en del om deras kvalitét. Tillverkas i Vimmerby – Småland.

 

Fönster från Maximalfönster består i huvudsak av aluminium men med komposit i mellanlagret som isolerar.  Maximal tillverkar fönster och fönsterdörrar med traditionell karm för traditionella fönsterbyten. Maximal har även en fönstermodell för montage där det befintliga fönstrets karm behålls.. Maximalfönster tillverkas i Åshammar i Gästrikland.

WB trä tillverkar fönster av furu med ett brett utbud av varianter och modeller. Allt från traditionella fönster i äldre stil till mer moderna utföranden samt entrépartier, ytterdörrar, skjutpartier och vikpartier. Fönster från WB trä håller en hög och jämn kvalité. Tillverkas i Burträsk – Skellefteå

Lursdörr skapar ytterdörrar precis som du vill ha dom. Dörrarna är både säkra, tåliga och snyggt designade och kan anpassas efter de flesta krav och önskemål. Lursdörr har tillverkat dörrar i orten Lur i Västra götaland sedan 1948 och har ett stort hantverkskunnande och hög kvalitet på slutprodukterna. Dörrarna tillverkas av förstaklassigt material och kommer därför med generösa garantier.

Fönster från Plastfönster består i huvudsak av PVC men med en stålförstärkning inuti både karm och båge. I vissa fall kallas det även för kompositfönster vilket är samma sak.  Plastfönster tillverkas som inåtgående och fasta fönster, utåt eller inåtgående fönsterdörrar och även skjutpartier. Plastfönster tillverkas i Avesta i Dalarna.